Mijn 50 plus ervaringen


Internetgedrag voorspelt depressie

Posted in Allerdaagse dingetjes door Marion Kremer op 17 september 2012
Tags: , , , , , ,

21 aug. 2012

Gisteren kwam ik het artikel internetgedrag voorspelt depresssie tegen op internet en dacht meteen, jeetje…wat een ellende zeg. Nu moet je ook al uitkijken als je een willekeurige enquête invult, voor je het weet blijk je depressief te zijn.

Ja het staat er echt…..men (de invullers van een enquête over recente online ervaringen) wisten niet dat ook gemeten werd hoe depressief iemand was.

Volgens dit onderzoek blijkt, dat bv veel mailen, online chatten en de neiging om snel te schakelen tussen verschillende websites, een grotere neiging tot depressiviteit zou voorspellen.

Daar zit ik dan….mijn mailgedrag eens bekeken en ja, ik moet wel depressief zijn…zoveel mailtjes, dat is niet normaal. Wel vraag ik mij nu af of ik moet stoppen met online solliciteren. Misschien als ik deze weer ouderwets op de post doe, dat ik dan van mijn depressie af kom?! Ook durf ik niet meer te kijken of dat leuke jurkje wat ik heb gespot, misschien ergens online in de aanbieding is en de websites van potentiële werkgevers durf ik nu helemaal niet meer te bezoeken. En een profiel op facebook aanmaken? Ik durf er niet eens aan te denken.

Ook onze multi-taskende jeugd moet uitkijken. Voor je het weet wordt je uit je ziektekostenverzekering gezet of wordt deze drie keer zo duur. Alleen omdat je teveel “internet”.

Of valt het allemaal wel mee? Is dit gewoon één of andere willekeurig en niet valide onderzoekje. Ik hoop het maar. Maar toch, vanaf nu dus graag alleen nog maar wetenschappelijk verantwoorde onderzoeken, door onafhankelijke instituten! Zal dat ook ergens in een partijprogramma staan?

Maar nu ga ik stoppen, straks zit ik depressief achter mijn glaasje rosé op mijn terrasje en dat wil je toch niet?! Ik adviseer je wel om hierop NEE te zeggen, uit onderzoek is namelijk gebleken dat………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: