Mijn 50 plus ervaringen


Stemmingswisselingen

Posted in De overgang door Marion Kremer op 17 september 2012
Tags: , , , , ,

14 sept. 2012

Vorige week is door een zeer boos kijkende Bulgaarse douaneambtenaar, die mij zes keer heen en weer door het poortje liet gaan en waarbij hij steeds bozer (als dat nog kon) ging kijken, mijn potje “tegen-opvliegers-pilletjes” uit mijn koffertje geplukt en in beslag genomen. Ik heb nog geen nieuw potje gekocht. Aangezien ik op de kleintjes moet letten, wacht ik op een aanbieding.

De hele week lig ik dus weer onrustig in bed, dekentje erop, dekentje eraf, dekentje erop, dekentje eraf en dekentje erop etc. etc. Het is één van de nadelen als vrouw van 50….de overgang met zijn opvliegers, wie kent ze niet!

Maar sinds mijn potje is verdwenen, heb ik er een nieuw probleem bij gekregen: namelijk stemmingswisselingen! Dit schijnt ook bij de overgang te horen, maar vanaf gisteren ben ik er plotseling helemaal van af.

Eerst snapte ik er niets van, maar toen drong het langzaam tot mij door. De hele week volgde ik de verkiezingen. Op tv, radio, straat en internet. Je kwam er niet onderuit, of je nu wilde of niet, je moest wel.

Al die debatten, peilingen en de adviezen. Ik werd er horendol van. Stem je op PvdA dan stem je eigenlijk op VVD. Stem je op VVD, dan stem je op PvdA. Stem je op D66, dan stem je voor zowel PvdA en VVD en voor een stabiel midden. Stem je SP, dan zorg je er mede voor dat het helemaal mis gaat in dit land, terwijl ik toch dacht dat er een paar maanden geleden iets heel anders werd geroepen. Als je heel stoer wilt zijn en “not done”, stem je op de PVV, maar dan stem je weer op de PvdA en dat is dan wel weer “done”. En echt, ik verzin dit niet! Een stem op rechts is een stem op links en vise versa. Zelf het midden was niet meer veilig.

Na elk debat wisselde mijn stem, zonder dat ik daar enig invloed op had. Tenslotte had ik al lang bepaald op wie ik zou stemmen. Maar al deze stemmingswisselende waarschuwingen, maakte mij zeer onrustig. Ik moest strategisch stemmen zei men. Dat heb ik dus maar gedaan en dat heeeeeel strategisch op de partij waar ik al jaren op stem.

En toen ik vanmorgen wakker werd, ben ik gewisseld van stem(ming) en loop weer de hele dag te fluiten en te dansen door het huis. Alleen moet ik vanavond weer naar bed…..dekentje erop, dekentje eraf, dekentje erop, dekentje eraf……..slaap lekker Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: