Mijn 50 plus ervaringen


Het nieuwe solliciteren: oudere werkzoekende in de aanbieding!

Posted in Solliciteren door Marion Kremer op 1 oktober 2012
Tags: , , ,

Als oudere werkzoekende valt het niet mee om de beste manier te vinden jezelf te profileren op de huidige krappe arbeidsmarkt. Vele uren per dag ben ik bezig met alle do’s en don’ts, tips en tricks omtrent het op de juiste manier solliciteren. Telkens weer kom ik erachter dat ik mijn cv moet aanpassen, mijn sollicitatiebrieven anders moet schrijven, mijn netwerk meer moet aanspreken en uitbreiden, workshops moet gaan volgen, de social media beter moet gebruiken of mijn non-verbale communicatie moet veranderen. Ik lijk inmiddels wel een Kameleon en begin mijzelf een beetje kwijt te raken.

En ineens kwam ik hem tegen, het artikel over solliciteren met hersenscan. Het is dan wel een artikel uit 2006 en de genoemde vijf jaren zijn inmiddels verstreken, maar zoals de uitdrukking al zegt, ”een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”, neem ik het zeer serieus.

Professor Willem Verbeke van de Erasmus Universiteit (niet de minste dus), stelde het volgende: “Met de scan zie je letterlijk in de hersenen hoe hun systeem werkt, of iemand autistisch is of psychopaat. Iedereen verbergt wel iets, onzekerheden en twijfels. Alles komt naar boven”.

Eindelijk! Vanaf nu hoef ik alleen nog maar mijzelf te zijn, want ben je dat niet, dan val je toch wel door de hersenscanmand.

Ik ben meteen in de pen geklommen –of moet ik zeggen in mijn toetsenbord gedoken-  en heb mijn nieuwe open sollicitatiebrief voor een leuke Sales functie klaar:

In de aanbieding! Grijp uw kans!

“Zeer ervaren en veeleisende vijftiger!

Wie ik ben?

Ik ben een vijftig jarige hippe oma, zeer jong van geest en met mijn blonde haren (lang leve de potjes) en blauwe ogen een –al zeg ik het zelf- leuke verschijning en als extraatje heb ik een creatieve kronkel geest”! Ik heb een hekel aan geraniums, laat staan dat ik daar achter wil gaan zitten.

Mijn grote voordelen?

Ik word niet meer zwanger en mijn kinderen zijn de deur al uit. Ook maakt het mij niet zoveel uit wat ik verdien, zolang het maar niet onder de € 1.500 netto per maand is.

Ja, ik wil dolgraag aan het werk en het kan mij niet veel bommen of u duurzaam onderneemt, of dat ik affiniteit heb met het product dat u voert, laat staan hoe uw organisatie in elkaar steekt. Uw missie en Visie? Is dat belangrijk dan? Ik wil gewoon om half acht de deur uit gaan en om 6 uur ’s avonds met een tevreden gevoel weer thuis komen.

Wat ik u wel kan beloven, is dat ik het werk vol overgave zal doen, met veel inzet en betrokkenheid. Dat ik klanten hoog in het vaandel heb staan en ze altijd oprecht en eerlijk zal behandelen, zonder de zakelijke aspecten uit het oog te verliezen. Dat ik er altijd naar zal streven, om samen met mijn collega’s de klus te klaren en daarbij zal proberen het beste bij elkaar naar boven te halen.

Bent u die werkgever die mij verplicht met  € 7.500 op vakantie stuurt, met als voorwaarde dat ik niet mag werken?! Mij zo af en toe een klopje op mijn schouders geeft, zodat ik weer vol enthousiasme voor u vlieg? Of mij in een auto van de zaak laat rijden?! Het mag trouwens ook een OV jaarkaart zijn hoor.

Bent u die werkgever die wel iemand kan gebruiken met veel ervaring en dat dolgraag met u wilt delen? Zoek dan niet langer verder want ik ben uw vrouw!

Bel, mail, Tweet, SMS, Whatsapp of schrijf mij meteen.

Zo, laat de hersenscan nu maar komen………ennuhhh, een nieuwe werkgever mag natuurlijk ook.

 

 

 

Dit blog is eerder gepubliceerd op: http://www.rectec.nl/2012/10/01/het-nieuwe-solliciteren-oudere-werkzoekende-in-de-aanbieding/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: