Mijn 50 plus ervaringen


I had a dream: een vacature opstellen, hoe simpel kan het zijn.

Posted in Solliciteren door Marion Kremer op 16 oktober 2012
Tags: , , , , , , , , , ,

Het opstellen van een vacature. Veel wordt er over geschreven en als je een beetje rond surft op internet, kom je er al snel achter dat er veel tijd en aandacht aan wordt besteed. Sterker nog, vaak word ik van de inhoud erg blij.

Hoe komt het dan toch dat de vacatures die ik tegen kom, vaak zeer onduidelijk zijn. Zo statisch en in mijn ogen vaak ook oubollig –en dat zegt de dame die bij het maken van teksten in Word, vaak de opmerking kreeg: “ouderwets taalgebruik”-. Vacatures waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarnaast worden er aan de kandidaat zoveel eisen gesteld, dat het bijna onmogelijk wordt aan al die eisen te voldoen. Men zoekt naar het schaap met de vijf poten. In 2010 werd hier a over geschreven en anno 2012 nog steeds.

Grappig is om even te vermelden dat ik (ondanks dat ik zelfs niet aan alle functie eisen kan voldoen), vaak te horen krijg dat ik of overgekwalificeerd ben, of teveel ervaring heb.

Dat ik niet de enige ben die er zo over denkt, blijkt wel uit de vele discussies die hier over gaan. Ik zou hier nu uitgebreid en zeer professioneel op door kunnen gaan,  maar ik ben Marion en doe het anders en droom:

Maandag 9.30:

Tringggggg……

Huppeldepup (H):  Goedemorgen , waarmee kan ik u van dienst zijn?

Klant (K): Ja hoi, ik ben er achter gekomen dat er iedere maand foutieve  bedragen van mijn rekening worden afgeschreven.

H: heeft u een ogenblikje, dan zoek ik uw gegevens er even bij

K: Ok

H: Ja daar ben ik weer. Tja, ik kan u hier niet verder mee helpen.  Onze financiële afdeling zal deze week contact met u opnemen.

K: Kunt u mij niet nu doorverbinden.

H: Nee helaas, dat gaat niet.

K: Kan ik ze zelf bellen?

H: Nee helaas, dat gaat niet.

Het gesprek gaat nog even door, maar klant komt niet verder en blijft gefrustreerd achter in afwachting van het beloofde telefoontje. Die komt er niet en om een lang verhaal kort te maken,  ruim een half jaar na het eerste telefoontje  en heel wat telefoontjes en mailtjes van klant, is alles hersteld. Huppeldepup is tevreden. Dit hebben ze toch maar mooi opgelost. Klant ziet dit anders en heeft zijn abonnement opgezegd.

Gezocht!

Ons bedrijf Huppeldepup kampt met een groot probleem.  Ons klantcontact team is prima opgeleid en werkt uitstekend met ons vooropgestelde protocol. Toch begrijpen wij niet waarom onze klanten zo ontevreden zijn. Met bosjes tegelijk verlaten zij ons met als gevolg dat onze winstcijfers over het 2e kwartaal dramatisch zijn te noemen.

Wij zijn dan ook op met spoed op zoek naar een ervaren teamleider voor ons klantcontact team.

Wie zoeken wij?

Iemand die luistert naar onze klanten

Iemand die niet alleen leiding kan geven aan onze klantcontact medewerkers, maar ook naar hen luistert en op de hoogte is van een ieder  als persoon.

Iemand die vanuit het menselijk oogpunt zaken benaderd, waardoor tevredenheid ontstaat  met als gevolg dat de realistisch opgestelde targets worden behaald.

Iemand met ruime ervaring op het werkveld.

Iemand die durft te zeggen waar het op staat en de nodige verandering weet door te voeren.

En o ja, iemand met een afgeronde HBO opleiding is een pre, maar heb je HBO werk- en denkniveau, dan is het ook goed.

Wat wij bieden?

Een werkomgeving waar geluisterd wordt, naar zowel de klanten als het personeel,

Een werkomgeving waar mogelijkheden worden geboden, de nodige veranderingen door te voeren.

===============

En dan denk ik, yes! Dat ben ik! Eindelijk een vacature waarvan ik denk ja, ik voldoe aan alle functie eisen!

Hoe simpel kan het zijn precies te vermelden in een vacature wat en wie wordt gezocht.

En toen werd ik wakker………..keek in de spiegel en dacht, jeetje Marion, wat ben jij simpel. Zou dat ook een competentie zijn?!

Dit blog is eerder gepubliceerd op: http://www.rectec.nl/2012/10/16/een-vacature-opstellen-hoe-simpel-kan-het-zijn/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: