Mijn 50 plus ervaringen


Mijn “to do sollicitatie” lijstje

Posted in Mijn kronkel,Solliciteren door Marion Kremer op 26 oktober 2012

Ik heb een lijstje. Een lijstje waarin staat wat ik allemaal moet doen. Om er alles aan gedaan te hebben om aan die ene leuke uitdagende functie te komen en inmiddels heb ik bijna alles kunnen aanvinken.

Het lijstje heb ik samengesteld aan de hand van allerlei tips. Ik heb ze opgezocht op internet, gekregen van recruiters,  gevraagd aan (ex)sollicitanten en natuurlijk mijn eigen inzicht en ervaring gebruikt.

Naarmate ik mijn lijstje aan het afwerken was, des te enthousiaster ik werd. Want hoe leuk is het als je werkloos bent, eigenlijk niet zo goed weet wat je nu eigenlijk wilt en er geleidelijk achter komt hoe je de rest van je werkleven wilt gaan invullen. Nee, ik moet het beter stellen: hoe ik bevestigd kreeg wat ik eigenlijk al wist.

Ik schrijf graag!

Vanaf het moment dat ik mijn eigen weblog begon borrelde het weer naar boven. Heel lang geleden, toen ik nog het nummertje 12 jaar op mijn rug had hangen, kreeg ik namelijk een studieadvies: School voor de journalistiek. Mijn ouders zagen dat niet zo zitten, hun “levendige en actieve” Amsterdamse puber, helemaal naar Utrecht. Ik kon mij daar uiteindelijk wel in vinden, want zag mijzelf niet met gevaar voor eigen leven in oorlogsgebieden zitten. Ja, zo beperkt was mijn gedachtegang zonder de ondersteuning van internet toen. Dat ik later zou moeten vluchten uit het oorlogsgebied Amsterdam Geuzeveld/Slotermeer, had ik toen ook niet kunnen bedenken. Maar dat terzijde.

In plaats van te zeggen “had ik toen maar geweten hoe het echt zat”,  zeg ik nu “ik ga er voor”!

Niet meer zoeken op gebieden en/of functies waarin ik ervaring heb en daarmee een grotere kans van slagen. Nee ik begin opnieuw. Beginnen bij het begin dus. Dat zouden trouwens meer mensen moeten doen, maar daar kom ik in mijn volgende blog uitgebreid op terug.

Ik heb mijn LinkedIn cv en papieren cv aangepast, creatief gefreubeld op Prezi.com met een online cv. Ik solliciteer nu op functies als social media operator, community manager of internet redacteur, maar ook op stageplekken. Ook wil ik best koffie rondbrengen hoor of de nodige hand- en spandiensten verrichten. Alles om dichter bij mijn uiteindelijke doel te komen. Het liefst zou ik een studie gaan volgen, maar helaas is dat voor mij niet financieel haalbaar. Dus even een oproepje tussendoor: weet je gratis workshops of seminars over alles wat met social media, grafisch design enzovoorts  te maken heeft, laat het mij weten!

Ik weet dus nu wat ik wil, maar ik weet ook wie ik ben. Iemand die mensen wil verbinden, ze op dezelfde golflengte wil brengen en er altijd naar streeft het beste uit elkaar halen. Een perfecte combinatie, voor oprecht klantvriendelijke bedrijven, die op een eerlijke en open wijze gebruik (willen) maken van de mogelijkheden die de social media te bieden heeft.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken en iedereen bedanken voor alle hulp, ondersteuningen en de platforms die ik tot nu toe heb gekregen. Het heeft mij gebracht tot waar ik nu ben.

Maar nu ga ik aan mijn laatste vinkje werken. Op naar Pinterest.com!

 

Dit blog is eerder gepubliceerd op: http://www.rectec.nl/2012/10/26/mijn-to-do-sollicitatie-lijstje/

 

Eén reactie naar 'Mijn “to do sollicitatie” lijstje'

Subscribe to comments with RSS of TrackBack naar 'Mijn “to do sollicitatie” lijstje'.

  1. Frits Knijff said,

    You can do it!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: