Mijn 50 plus ervaringen


Mijn Epke

De eindceremonie van de Olympische spelen….de zin die Hans van Zetten uitsprak nadat te zien was dat twee sporters spontaan een salto achterover maakte: “Wat doe je als je blij bent of wint? Iedereen gaat dan turnen. Kijk maar naar voetballers die net hebben gescoord. Ja turnen! Mijn turnhart maakt op dat moment een sprongetje, of was het een “Epke” (= Cassina-Kovacs-Kolman)?

Ja, Hans van Zetten (63!) is trending topic. Zijn commentaar bij de weergaloze oefening van Epke Zonderland, was geniaal, maar bovenal zeer meeslepend. Epke maakte zijn afsprong en Hans riep: “Hij staat! En iedereen! En ik sta ook! Ik ga helemaal uit mijn dak!”. Ik ben ervan overtuigd dat niet alleen ik, maar ook iedereen die op dat moment zat te kijken hetzelfde deed.

Morgen heb ik een sollicitatiegesprek en ik ben best wel nerveus. Ik heb mij zeer goed voorbereid en zal ook vandaag de rest van de dag hieraan besteden.

Maar eerst ga ik oefenen. Ik wil de oefening van mijn leven turnen. Bij binnenkomst maak ik een gestrekte salto met hele schroef, gevolgd door een dubbel gehurkte salto, afgesloten met een dubbele salto rugwaarts gehurkt met een volledige draai om de lengteas.

Maar dan ben ik nog niet klaar, het is dan nog niet gedaan. De overige elementen van de oefening heb ik al onder de knie, maar de afsprong……de Watanabe. Dubbele salto gestrekt met halve draai….en ja hij staat!!! Ow nee IK sta!!!

Pfffff……de laatste keer dat ik mijn perfecte oefening turnde was in 1974. Het is één van de meest trotse momenten uit mijn leven.

En plots valt het muntje. Het lijkt wat overdreven, maar voor mij is het cirkeltje rond. Ik ga het sollicitatiegesprek in met een trots gevoel. Trots of wie ik ben, wat ik kan en wat ik allemaal al heb bereikt tot nu toe.

Ik hoop dat dit verhaal een ieder inspireert en er aan bijdraagt, dat iedereen op belangrijke momenten zijn eigen “oefening van zijn leven” turnt.

Want de belangrijkste zin die Hans aan het einde van de oefening sprak was: “Jongetjes (of vul maar in) van Nederland. Het kan dus! Ook al woon je in Nederland. Ga aan de slag! Ga aan het werk! Stel een doel!”.

Bedankt Hans en Epke!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: