Mijn 50 plus ervaringen


De “Bugs” in mijn cv: een keuze.

Posted in Solliciteren door Marion Kremer op 9 oktober 2012
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Vorige week heb ik gevraagd aan een recruiter hoe hij mijn cv las. Het is een nogal divers cv zei hij, het lijkt alsof je geen keuzes kunt maken. Ik schrok daar best wel van, want ook ik weet hoe belangrijk het is om keuzes te maken, zeker vanuit het oogpunt van mijn nieuwe potentiële werkgever.

Ik ben daarom eens goed bij mijzelf te rade gegaan en heb een aantal van mijn eerder gemaakte keuzes op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het is de belangrijkste keuze uit mijn leven, maar dit is ook meteen de grootste keuze ”bug” in mijn cv. Op 43 jarige leeftijd besloot ik namelijk mijn leven anders te gaan invullen –a la de monnik die zijn Ferrari verkocht– en ben ik opnieuw gaan studeren. Vervolgens heb ik op 45 jarige leeftijd de keuze gemaakt om helemaal opnieuw te beginnen, zowel op zakelijk als privé vlak. Een zeer moeilijke keuze dat wel, maar wel een hele grote en duidelijke keuze.

Keuze 2: Na deze 1e keuze te hebben gemaakt, kwam ik voor de volgende keuze te staan. Maak ik mijn opleiding af of neem ik de baan die mij nu geboden wordt. Het is wel een baan waarvan ik geen idee heb of mij dat gaat lukken. Tenslotte heb ik helemaal geen verstand van verzekeren laat staan van pensioenen. Ok, het was wel een soort van gedwongen keuze, want de huur moest tenslotte wel worden betaald (ik ben namelijk een Nugger), maar mijn volharding en gretigheid tot het leren van nieuwe dingen, zorgde ervoor dat ik zeer succesvol was in de functie. Door een grote reorganisatie had ik de pech dat mijn tijdelijke contract niet werd verlengd. Maar hoe zet je dat in je cv? Dat is toch voor het sollicitatiegesprek? Helaas word ik zelden uitgenodigd voor een gesprek….door mijn diverse cv wellicht?

Keuze 3: Tja, mijn cv. Bij het maken van een goed cv  word je gedwongen tot het maken van keuzes. Moet je zaken weglaten (bv teveel verschillende kortdurende baantjes) of moet je het anders formuleren? Ik moest hierbij denken aan het artikel: het perfecte aantal bedpartners, zou dit ook gelden voor het aantal werkgevers je hebt gehad? Maar dat terzijde.

Moet je een gat in je cv opvullen of juist creatief -maar wel eerlijk!- invullen? Er zijn nog zoveel voorbeelden  te noemen maar die kennen we allemaal. Ik heb de keuze gemaakt alles op mijn cv te zetten, gewoon zoals het is. Een duidelijke keuze, omdat ik er voor kies mijzelf te laten zien als wie ik ben en ben geweest.

Keuze 4: Iedereen -jong en oud- weet hoe lastig het is om in deze tijd een baan te vinden, laat staan een baan die helemaal bij je past. Ik heb er niet voor gekozen om hier gefrustreerd over te raken of anderen de schuld te geven van mijn “probleem”. Nee ik heb er voor gekozen het heft in eigen hand te nemen en ik probeer mijzelf dan ook op verschillende manieren te etaleren. Ik zit niet stil, zo heb ik mij aangesloten bij diverse netwerkgroepen, verricht ik onbetaald werk, maak ik zoveel als mogelijk gebruik van de Social Media en bij elke (privé)gelegenheid vraag ik of “men” nog een bij mij passende baan weet. En dan heb ik het niet eens over het zoeken naar leuke vacatures, al die sollicitatiebrieven schrijven en het nabellen hiervan. Ja, werkloos zijn is hard werken.

Keuze 5: Met mijn eerste blog hier op RecTec heb ik een groot risico genomen. Ik profileer mij hierin als een sollicitant, die alleen maar een baan zoekt om een baan te hebben. Dat het mij niets uitmaakt hoe de organisatie in elkaar steekt of dat ik affiniteit heb met het product. Het tegendeel is natuurlijk waar, maar ik heb de keuze gemaakt op te willen vallen. Even de boel wakker schudden zeg maar.

Keuze 6: Ik kies er voor te volharden in mijn overtuiging, dat ik op het pad kom van een werkgever die denkt, hé, die Marion, die past bij mij. Een werkgever die mijn cv leest zoals hij is. Een cv van iemand die duidelijke keuze durft te maken.

Uiteindelijk is mijn belangrijkste keuze: Ik ben geen 50 geworden om mijn leven verder in te vullen zoals ik dat niet wil. Ik wil doen waar ik goed in ben en daar vooral veel plezier in hebben.

En, wat denkt u of wat denk jij? Zou mijn cv nu anders worden gelezen dan door de eerder genoemde recruiter?

Kies:                                    

A – Ja

B – Nee

 

 

Dit blog is eerder gepubliceerd op: http://www.rectec.nl/2012/10/08/de-bugs-in-mijn-cv-een-keuze/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: